CAD consultancy

CAD consultancy helpt uw engineer met de juiste keuzes te maken. In de ontwerp fase gaan de kosten omlaag. Het ontwerp moet geschikt zijn voor 3D printen. Als resultaat krijgt men een proces optimalisatie die zijn weerga niet kent.

Kosten besparing door anders te denken

De kosten kunnen per product met wel 25 tot 50% afnemen. De kosten van een samengesteld product kunnen met wel 95% dalen. Reden dus om het denk proces van de engineer te veranderen.

Ontwerpen voor de productie methode

Een engineer ontwerpt voor draaien, freezen en spuitgieten. In dat ontwerp wordt rekening gehouden met de productie methode. Dit gebeurt ook als men gaat 3D printen. Er zijn ontwerp richtlijnen voor 3D printen.

Waar men eerst 3 objecten deed freezen en assembleren, printen we nu 1 totaal object. Dit totaal object is goedkoper dan 1 van die 3 gefreesde objecten. Tevens ontwerpt men het object zo, dat de printtijd zo kort mogenlijk is.

Met als gevolg dat de productie kosten afnemen. Soms tot wel 95% afname.

Onderdelen samenvoegen. CAD consultancy helpt engineer.
Niet 3 gefreesde objecten, maar 1 geprint object

CAD software

Wij hebben geen voorkeur voor een bepaald CAD systeem. Uw engineer maakt ontwerpen in uw eigen CAD systeem. Wij zitten naast uw engineer en geven opties. Opties die het product en proces verbeteren. We kunnen ook in opdracht voor u ontwikkelen. Zowel mechanisch, als electronisch, als een combinatie. In 20 jaar tijd hebben wij een unieke visie op ontwerpen voor 3D printen gekregen.

Value chain in acht nemen

We bekijken de gehele waarde keten. Een enkel object veranderen is niet zo effectief als het samengestelde product in zijn geheel te bekijken. We kijken daarom naar:

  • hoe kunnen we de losse objecten sneller produceren ?
  • waar kunnen we assemblage tijd verkorten ?
  • moet er tooling voor de assemblage komen ?
  • kwaliteit moet hetzelfde blijven

Op deze manier krijgen we de meeste winst. We kijken naar de productie van losse objecten, en van het eindproduct, omdat dit de meeste kosten bespaard. Door het maken van tooling kan de assemblage tijd nog verder gekort worden.

CAD consultancy helpt uw engineer en dus ook uw bedrijf.